Tomaatti-mozzarellaleipä

Tomaatti-mozzarellaleipä on muodostunut toritiskimme vakioevääksi, joka on tietenkin parhaimmillaan tiskissä nautittuna. Sirpa on tuuminut, että leipiä tulee syötyä torikauden aikana kolminumeroinen määrä. Teemu puolestaan on ottanut reseptin käyttöön myös myyjäistarkoituksiin ja joitain satoja on taidettu valmistaa tällä reseptillä.

Tämän takuuvarman päivän piristäjän haemme Café Einon tiskistä, joten kunnia tuotteesta menköön siihen suuntaan. Myös Einon versioista löydät itse asiassa meidän tomaattiamme. Pistäytyessäsi torilla voit siis ostosten lomassa nauttia tästä herkusta tai tämän reseptin avulla luoda omasi kotioloissa.

Tomaatti-mozzarellaleipä (2 annosta)

  • 1 sämpylä (esim. Ullan Pakari)
  • Yksi pallo mozzarellaa (paras lopputulos buffala-mozzarellalla)
  • 1 keltainen tomaatti
  • 1 punainen tomaatti (Elegance)
  • Inkisen pestoa
  • Rapeaa salaattia
  • Tuoretta mustapippuria

Halkaise sämpylä. Voitele molemmat puoliskot pestolla. Voit laittaa reilunkin kerroksen. Asettele koosta riippuen yksi tai kaksi salaatinlehteä leipien päälle. Leikkaa tomaateista ja mozzarellasta ohuehkoja siivuja ja asettele vuorotellen salaatin päälle. Jauha myllystä päälle mustapippuria. Koristele halutessasi esimerkiksi basilikanlehdellä.

Tervetuloa ostoksille Turun Paattisten kotimyymälään!