Kylmäsavulohta ja tillipestoa

TILLIPESTO

  • 1 nip tilliä
  • 1 dl öljyä
  • ½ dl parmesanraastetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua

LISÄKSI

  • 200 g kylmäsavulohta, graavilohta tai graavisiikaa
  • 2 viipaletta saaristolaisleipää (esim. rosten saaristolaisnappi)
  • lakuyrttiä tai tilliä

TILLIPESTO: Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tahnaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tai sitruunamehua tarvittaessa.

Leikkaa saaristolaisleipä kuutioiksi ja surauta murusiksi monitoimikoneessa. Kuivata uunissa 200c n. 10min. Anna jäähtyä.

Asettele kylmäsavulohi lautaselle. Levitä tillipestoa lohiviipaleiden päälle. Viimeistele saaristolaisleipämuruilla ja lakuyrtillä/tillillä.

Tervetuloa ostoksille Turun Paattisten kotimyymälään!